Matcha in de kijker

Matcha in de kijker !

Matcha thee (in poedervorm) is één van de gezondste thees en is dus één van de voedingsmiddelen die het rijkst is aan antioxidante ! Heel belangrijk : die MOET ZUIVER en BIO zijn !


Beeld je in dat we op zoek gaan naar de essentie van groene thee om er het allerbeste uit te halen. Dát is Matcha.


De mooiste en meest zuivere theeblaadjes, zorgvuldig gemalen tot een uiterst fijn poeder. Het beste van de Japanse thee voor een rijke en verfijnde waaier aan zachte en diepe smaken.


Bij de bereiding van Matcha meng je het theepoeder rechtstreeks met warm water. Je drinkt dus het volledige theeblaadje met al zijn voedingsbestanddelen (talrijke vitamines, mineralen, aminozuren en sporenelementen die in het blaadje zitten). Zo geniet je voor 100% van de weldadige effecten van de groene thee.


Naast de grote hoeveelheid aan antioxidanten bevat hij veel chlorofyl.


Matcha is zo gezond : 

  • heeft een zuiverende werking (detox), zowel op de lever als het bloed,
  • is goed voor de aanmaak van rode bloedcellen
  • zorgt voor een goede darmflora.
  • positieve impact op immuniteit,
  • ondersteunt op vlak van energie (langer dan koffie), op vetmetabolisme, ...
  • bevat L-théanine (“anti-stress”, concentratie) ...TOP !


Op zoek naar een lekkere kwaliteitsvolle en biologische Matcha Thee of Matcha accessoires? Kom dan maar zeker langs bij de Herboristerie Kruidotheek !


Is dus heel gemakkelijk en snel bereid, zelfs zonder poespas met filters !


Traditionele bereiding:

  • doe een halve theelepel (of 2 bamboelepels - Chashaku) matchapoeder in een matcha kom. (Tip : zeef het poeder)
  • giet hierop ca 100 - 150  ml water (temperatuur max 80°) (TIP : opgelet, kokend water wijzigt de smaak en vernietigt een deel van de Matcha)
  • klop met een matcha-garde (Chasen) de thee tot schuim gedurende 15- 30 seconden.

Is dus heel gemakkelijk en snel bereid, zelfs zonder poespas met filters en is eigenlijk een “oplosthee”!